Friday, February 22, 2019

σεα ανδ ψιτυ

https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/03/blog-post_72.html
https://ivfcukyz.blogspot.com/2019/05/blog-post_46.html
σεα ανδ ψιτυ

Ιδιαίτερο γνώρισμα των φετινών εξετάσεων αποτελεί η παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η απουσία των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, η κατάργηση του επιστημονικού πεδίου των Παιδαγωγικών Επιστημών, αλλά και η αύξηση του αριθμού των εισακτέων.


Μαζική πτώση στις βάσεις


Με αύξηση 5% του αριθμού εισακτέων σε σχέση με πέρυσι, ο ανταγωνισμός φέτος αναμένεται ηπιότερος.


Βάσει του αριθμού υποψηφίων που κάθε χρόνο συμμετέχουν στις Πανελλήνιες (σ. σ. περίπου 100.000), φέτος περίπου το 75% θα έχει μια θέση στα ελληνικά Ιδρύματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», για τις δημοφιλείς σχολές θα γίνει "σφαγή" όπως κάθε χρόνο, όμως το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων θα καταφέρει να βρει τη θέση του σε μια σχολή ή ένα τμήμα, ασχέτως της επίδοσής του.


Διαβάστε τις πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2018 από τον κ. Γιώργο Χατζητέγα, εκπαιδευτικό αναλυτή:


1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικές Σπουδές


«Ανάσα» η απελευθέρωση των Παιδαγωγικών. Το 1ο επιστημονικό πεδίο είναι το πιο ανταγωνιστικό, όχι μόνο γιατί συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων – πέρυσι 32.732 το επέλεξαν – αλλά και γιατί έχει τις λιγότερες διαθέσιμες θέσεις. Πέρυσι, το 40% των υποψηφίων απέτυχαν λόγω της έλλειψης σχολών και τμημάτων σε αυτό το πεδίο. Το άνοιγμα των παιδαγωγικών απ’ όλες τις κατευθύνσεις χωρίς ειδικό μάθημα θα δώσει μία ανάσα, καθώς προσφέρει 4.000 επιπλέον θέσεις. Ο ανταγωνισμός αναμένεται και φέτος πολύ υψηλός, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει άνοδο των βάσεων. Αντίθετα, μικρή πτώση θα σημειωθεί λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού εισακτέων. Ενδεικτικά, η Νομική Αθήνας κέρδισε φέτος επιπλέον 25 θέσεις, η Θεσσαλονίκης 21, ενώ συνολικά οι σχολές Ψυχολογίας, που είναι αρκετά δημοφιλείς εμπλουτίστηκαν με 129 θέσεις. Έκπληξη θα αποτελέσει το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής. Πέρσι, ως τμήμα ΤΕΙ εκτοξεύτηκε με 800 μόρια αύξηση στα 15.307, ενώ φέτος ως πανεπιστημιακό πολύ πιθανόν να διεκδικήσει γερή αύξηση.




σεα ανδ ψιτυ
θεματα οεφε εκθεση 2016
ντατσια μαραινι

No comments:

Post a Comment