Η φωτογραφία βέβαια δεν ήταν αληθινή αλλά αποτελούσε μια έμπνευση Σαουδάραβα καλλιτέχνης Αμπντάλα αλ Σέρι, ο οποίος δεν είχε καταλάβει ότι είχε τυπωθεί στο σχολικό εγχειρίδιο, μέχρι τη στιγμή που του έστειλε μήνυμα η μητέρα του, η οποία είναι δασκάλα.
https://lkyovwbp.blogspot.com/2019/04/blog-post_83.html
πωσ να ψηλωσω φυσικα
Το δημιούργημα του αλ Σέρι ανήκει σε μια σειρά φωτογραφιών που αναφέρονται σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Σαουδικής Αραβία, στις οποίες ο καλλιτέχνης έχει «τοποθετήσει» μυθιστορηματικούς χαρακτήρες, όπως των Κάπτεν Αμέρικα και Νταρθ Βέιντερ, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.
ξενοδοχειο στο περιστερι
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «New York Times», ο αλ Σέρι αποδέχθηκε την πατρότητα της «πειραγμένης» φωτογραφίας: «Εγώ είμαι αυτός που τη σχεδίασε, αλλά δεν είμαι αυτός που την έβαλε στο βιβλίο». Τη δημιούργησε για να υπογραμμίσει τη σοφία και ευφυΐα των δυο απεικονιζόμενων, Φαϊζάλ και Γιόντα, καθώς και τα κοινά χρώματα στον Γιόντα και τη σημαία της Σαουδικής Αραβίας. «Ήταν σοφός και οι ομιλίες του πολύ δυνατές, κι έτσι κατέληξα ότι ο Γιόντα είναι ο χαρακτήρας που είναι πιο κοντά στον βασιλιά», εξήγησε.
ευθύμη μαραμή
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει διατάξει την απόσυρση του σχολικού εγχειριδίου, ενώ έχει ξεκινήσει η εκτύπωση του διορθωμένου που θα χρησιμοποιηθεί στα μαθήματα.
Φωτογραφία: FILM STILLS
https://llfbpxnc.blogspot.com/2019/04/blog-post_12.html
No comments:
Post a Comment