Sunday, February 3, 2019

πως να κανω screenshot στο κινητο

πως να κανω screenshot στο κινητο
πως να κανω screenshot στο κινητο

Με βάση την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, από την 1η Σεπτεμβρίου το μηνιαίο όριο ανάληψης θα είναι 1.800 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως για 12 μήνες ένας πολίτης θα μπορεί να κάνει ανάληψη συνολικά 21.600 ευρώ.


δ ταξη αχαρνων

Αυτό που ισχύει μέχρι τώρα είναι εβδομαδιαίο όριο ανάληψης στα 420 ευρώ. Με δεδομένο ότι ο χρόνος διαθέτει 52 εβδομάδες τότε το συνολικό ποσό ανάληψης το χρόνο φτάνει στα 21.840, δηλαδή 240 ευρώ λιγότερα χρήματα από την 1η Σεπτεμβρίου.


Την ίδια ώρα, σε διευκρινίσεις για την χαλάρωση των capital controls, μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ (Β'2723/ 3.8.2017) της σχετικής υπουργικής απόφασης, προχώρησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, υπό την μορφή 29 ερωτήσεων και απαντήσεων.


1. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;


Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα.


Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Δηλαδή, από 1/9/2017 ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ' ανώτατο όριο με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα.


Έως την 31/8/2017 εξακολουθεί να παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε δεύτερης εβδομάδας (κάθε δεύτερη Παρασκευή). Δηλαδή, κάθε δύο εβδομάδες ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των οκτακοσίων σαράντα (840) ευρώ κατ' ανώτατο όριο.


Επίσης, εξαιρούνται των απαγορεύσεων και περιοριστικών μέτρων οι αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά, τηρουμένων των διατάξεων της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.


2. Επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα;


ΝΑΙ, μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος κάθε μήνα αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου 2017.


3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη χρεωστική μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό;


ΝΑΙ, σύμφωνα με το μέγιστο όριο ανάληψης ποσού που ισχύει και εντός Ελλάδος.


4. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή προπληρωμένη μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;


ΟΧΙ, η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν επιτρέπεται.


5. Επιτρέπεται η κατάθεση επιταγής;


ΝΑΙ, επιτρέπεται η κατάθεση τραπεζικών και ιδιωτικών επιταγών αποκλειστικά και μόνο σε πίστωση τραπεζικού λογαριασμού. Πληρωμή επιταγών με μετρητά δεν επιτρέπεται.



σημανση εσωτερικου χωρου
https://wfmfieyy.blogspot.com/2019/04/blog-post_150.html
https://siydwxes.blogspot.com/2019/05/blog-post_103.html

No comments:

Post a Comment