Monday, May 27, 2019

βαρκελωνη παλια πολη

βαρκελωνη παλια πολη

«Το μεγάλο πένθος είναι νωπό και η σκέψη μας αυτές τις στιγμές μένει αμετακίνητα προσηλωμένη στην μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα, καθώς και στον αγώνα ζωής που δίνουν οι τραυματίες στο κρεβάτι του πόνου», είπε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του πριν την απονομή ο κ. Παυλόπουλος.


https://cpfuxkeo.blogspot.com/2019/03/blog-post_118.html

Αναφερόμενος στον ελληνικό πολιτισμό και «την παγκόσμια και διαχρονική απήχησή του», τόνισε τον «ανθρωποκεντρικό» του χαρακτήρα και υπογράμμισε ότι η υπεράσπισή του αποτελεί «εθνική προτεραιότητα» και «οφειλόμενο χρέος» σ' αυτούς «τους χαλεπούς καιρούς της μεγάλης δοκιμασίας του Ανθρώπου, όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και διεθνώς».


βαλσαμο τι ειναι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στην εμβληματική ομιλία του Γάλλου υπουργού Παιδείας Αντρέ Μαλρό στην Πνύκα το 1959 με την οποία συμπύκνωσε τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και του «αρχαίου ελληνικού πνεύματος» στις λέξεις «παιδεία και θάρρος» και θύμισε τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη από τη «Μαρία Νεφέλη»: «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά».


https://owahjrwy.blogspot.com/2019/05/blog-post_92.html

«Ο Ελληνικός Πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι, από την ίδια του την φύση, κατ' εξοχήν ανθρωποκεντρικός», είπε χαρακτηριστικά.


Η υπεράσπιση του πολιτισμού μας, ο οποίος συνιστά θεμελιώδη πυλώνα του σύγχρονου Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, είναι εθνική προτεραιότητα, σημείωσε ο Πρόεδρος.


Στην αναφορά του στον Αντρέ Μαλρό, είπε ότι σ' εκείνη την ομιλία, «Αφιέρωμα στην Ελλάδα», ο Μαλρό υποστήριξε πως την πορεία του Πολιτισμού αυτού συνθέτουν δύο έννοιες: «Παιδεία και Θάρρος».



βαρκελωνη παλια πολη
σερβοι ποδοσφαιριστες ολυμπιακου

No comments:

Post a Comment