Συνολικά, πέντε ευρωπαϊκές χώρες εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης - η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος.
H χώρα μας ήταν η πρώτη που στηρίχθηκε οικονομικά από την Ευρωζώνη και, δυστυχώς, η τελευταία που βγαίνει από τα μνημόνια.
είσαι ένα περιστέρι που πετά στον ουρανό
αθηνα λιουμπλιανα πτησεισ
Από το 2010 έως και το 2018, η Ελλάδα εφάρμοσε σειρά μεταρρυθμίσεων και βρέθηκε αντιμέτωπη με το «τέρας» της λιτότητας.
χταποδι βραστο σαλατα
Πηγή: REUTERS/Yannis Behrakis/File Photo
Η ελληνική κοινωνία μετρά ακόμη τις πληγές της και βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.
Ωστόσο, το «ελληνικό δράμα» - όπως είχε ονομαστεί η τρικυμιώδης κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα μας από διεθνή δίκτυα τα περασμένα χρόνια - ανήκει πλέον στο παρελθόν και η οικονομία της χώρας επιστρέφει αργά-αργά προς την κανονικότητα.
Όμως, από το 2009 έως και σήμερα, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι.
Ακολουθούν οι βασικοί «σταθμοί» της ελληνικής κρίσης.
«Σύννεφα» πάνω από την Αθήνα
Οκτώβριος 2009: Ξεσπάει «καταιγίδα» στην Αθήνα, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2008. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοινώνει το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος.
Δεκέμβριος του 2009: Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, έπειτα από αντίστοιχες κινήσεις των Fitch και Standard & Poor’s.
Απρίλιος του 2010: Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.
«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε. Ε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά» λέει από το Καστελόριζο ο κ. Παπανδρέου.
αθηνα λιουμπλιανα πτησεισ
https://xspmtkxp.blogspot.com/2019/03/blog-post_52.html
No comments:
Post a Comment