Thursday, May 9, 2019

σφαγεία αργολίδας

κατι ψηνεται επεισοδια 2011 χανια
ο πιστος φιλος ενα διαφορετικο τελος

Σε περίπτωση που κάποιος κάνει το λάθος και την ανοίξει ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου τότε θα συμβεί κάτι φευγαλέο, αλλά εκπληκτικό.


σφαγεία αργολίδας

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Reims έκαναν ένα πείραμα, το οποίο δημοσίευσαν στο περιοδικό Scientific Reports.


https://icktmuuf.blogspot.com/2019/04/blog-post_143.html

Με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής υψηλής ταχύτητας, απαθανάτισαν το άνοιγμα ενός μπουκαλιού χλιαρής σαμπάνιας και παρατήρησαν ένα βραχύβιο, γαλάζιο «μίνι-σύννεφο» το οποίο διαρκεί για δύο έως τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου


https://smiucgkm.blogspot.com/2019/05/blog-post_33.html

Αυτό το μπλε σύννεφο είναι ψυχρότερο από το χρώμα του πάγου, και θεωρήθηκε «εντελώς απροσδόκητο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Gerard Liger-Belair που έχει εξειδικευθεί στον αφρό που κάνει η σαμπάνια.


Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανοίγουν ένα μπουκάλι κρύας σαμπάνιας, θα είναι εξοικειωμένοι με τις παραμορφώσεις της λευκής «ομίχλης», η οποία δημιουργείται όταν φύγει ο φελλός από το μπουκάλι.


Εάν το μπλε χρώμα σας θυμίζει το μπλε του ουρανού, υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό. Όταν ένα μπουκάλι σαμπάνιας ανοίγεται στους 20 βαθμούς κελσίου γίνεται διάσπαση των μορίων της από τον ήλιο και αντανακλάται σε αυτά το μπλε χρώμα του ουρανού.


Και όλα αυτά, για χιλιοστά του δευτερολέπτου...



σφαγεία αργολίδας

No comments:

Post a Comment