Friday, June 14, 2019

ποιημα για τουλιπες

https://lspeahlm.blogspot.com/2019/04/blog-post_61.html
https://vskeygsh.blogspot.com/2019/05/blog-post_129.html

Το Πλοίο της Ειρήνης υποδέχτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 10:00, σε μία ξεχωριστή τελετή, ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντες, εκπρόσωποι του Πλοίου, ακτιβιστές της ειρήνης και άλλοι φορείς. Μία ομάδα μαθητών από το International School of Peiraeus υποδέχθηκε το Πλοίο της Ειρήνης με έναν σύντομο λόγο που είχε ετοιμάσει, ενώ αμέσως μετά η Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα του Καράκας έδωσε μία μικρή γεύση μουσικής από αυτό που θα ακολουθήσει στην προγραμματισμένη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στον προσφυγικό καταυλισμό Σκαραμαγκά.


2593965


Μετά την ολοκλήρωση της τελετής υποδοχής στην Πύλη Ε11 του λιμανιού του Πειραιά, οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, της αντιδημάρχου Οικονομικών, Αθηνάς Γλύκα Χαρβαλάκου και εκπροσώπων διαφόρων φορέων.


Το Πλοίο της Ειρήνης είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στην Ιαπωνία και δημιουργήθηκε από τους επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι για την προώθηση της ειρήνης και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο, για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο Πειραιάς υποδέχεται το Πλοίο που μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και τη διεκδίκηση για την παγκόσμια ειρήνη.


γαλλικη μπαγκετα ακης

ποιημα για τουλιπες

ποιημα για τουλιπες

«Η αξία της ειρήνης έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας, με την ποιότητα της ζωής μας. Οι επιδράσεις της ειρήνης πρέπει να γίνουν ένας φωτοδότης που θα συστρατεύει όλους εμάς, στην προσπάθεια να αναχαιτιστούν τα φαινόμενα του πολέμου», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν θα πρέπει να συζητάμε για την ειρήνη μόνο στις εθνικές επετείους, αλλά «να γίνει αξία που να μας εμπνέει και να διακατέχει τις πράξεις, τις σκέψεις και τη στάση μας απέναντι στους ανθρώπους, στους λαούς, στις εξελίξεις».


Η επιζήσασα της πυρηνικής καταστροφής στη Χιροσίμα, Τοσίκο Τανάκα, περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε εκείνη αλλά και άλλοι συνάνθρωποι της από την πυρινική βόμβα. «Οι ουλές από τα τραύματά του μου αργά επουλώθηκαν, αλλά οι ουλές τις ψυχής μου παραμένουν, όπως και οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πυρηνικά που μας στερούν χώρο για να ζήσουμε, ασφαλή τροφή για να φάμε και νερό για να επιβιώσουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι, όλη η γη θα μολυνθεί», τόνισε.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Προσπαθούμε εδώ στην Ελλάδα να κρατήσουμε πολύ δυνατό αυτό το μήνυμα, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο που τα τύμπανα του πολέμου έχουν αρχίσει να γίνονται δυνατά και στη γειτονιά μας, αλλά και σε όλον τον κόσμο. Αυτό το μήνυμα δεν το χρωστάμε μόνο στα θύματα του πυρηνικού πολέμου της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αλλά και στις επόμενες γενιές». Ο κ. Δρίτσας μίλησε για το υψηλό κύρος αυτής της προσπάθειας σε όλον τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι «εκείνο που πρέπει να επιδιώξουμε στη σύγχρονη εποχή είναι να ξαναβρεί το κίνημα της ειρήνης τη μαζικότητα που είχε άλλα χρόνια».



τανια τρυπη ηοτ

No comments:

Post a Comment