Thursday, June 20, 2019

κύρια και δευτερεύουσα κατοικία

πανεπιστημιο ηθοποιιας
κύρια και δευτερεύουσα κατοικία

Οι παγκόσμιες δυνάμεις «παίζουν» σκληρό γεωπολιτικό «πόκερ» με… φόντο τη Συρία, εξαπολύοντας εκατέρωθεν βολές και κατηγορίες.


«Αγανάκτηση» για την φερόμενη ως επίθεση με χημικά εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας παράλληλα να διεξαχθεί «αμερόληπτη» έρευνα από διεθνείς ερευνητές που θα έχουν «ανεμπόδιστη πρόσβαση».


κύρια και δευτερεύουσα κατοικία

«Οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη χρήση χημικών όπλων, από οποιαδήποτε πλευρά και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι αποτρόπαιη και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αντόνιο Γκουτέρες.


«Η σοβαρότητα των πρόσφατων κατηγοριών απαιτεί εμπεριστατωμένη έρευνα με χρήση αμερόληπτης, ανεξάρτητης και επαγγελματικής εμπειρογνωμοσύνης» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.


https://vpreskiu.blogspot.com/2019/03/blog-post_74.html

Ο Γκουτέρες επανέλαβε την πλήρη υποστήριξή του προς τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) και στην αποστολή του να εξακριβώσει τα γεγονότα. Υπογράμμισε πως οι ερευνητές του ΟΑΧΟ «θα πρέπει να έχουν πλήρη πρόσβαση, χωρίς κανέναν περιορισμό ή εμπόδιο στις δραστηριότητές τους».


Στο πλευρό του Τραμπ οι δυτικές δυνάμεις


Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Γαλλία και η Βρετανία, εξέφρασαν και αυτές τη δυσφορία τους για την κατάσταση που επικρατεί στη Ντούμα και προειδοποίησαν ότι η Συρία θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» εάν αποδειχτεί τελικώς ότι προχώρησε σε επίθεση με χημικά.


Την Τρίτη, η Γαλλία τόνισε ότι η Συρία «ξεπέρασε τα όρια» το Σάββατο. Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ μέσα στις επόμενες 48 ώρες, ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.


Με τη σειρά της η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαρακτήρισε την επίθεση «βάρβαρη» και επίσης αναμένεται να συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο μέσα στις επόμενες ώρες.




κωνσταντια χαβαλε
https://qxssdfne.blogspot.com/2019/04/blog-post_40.html

No comments:

Post a Comment